Hotel zlokalizowany w północno-wschodniej części wyspy Rodos w miejscowości Ialyssos. W pobliżu liczne sklepy, bary, restauracje i tawerny, przystanek autobusowy znajduje się ok. 160m od hotelu. Stare miasto oddalone jest ok 1 km od hotelu, Akropol i starożytny teatr w Lindos ok. 50 km, starożytne miasto Kamejros ok. 26 km, Dolina Motyli – 17km, klasztor krzyżowców ok. 6,5 km. Międzynarodowy port lotniczy oddalony jest ok. 13 km.
publiczna, piaszczysto - żwirowa plaża oddalona ok. 140 m od hotelu. Dodatkowo płatne: parasole, leżaki słoneczne.
hotel składa się z 6-cio piętrowego budynku. Do dyspozycji Gości: 24h recepcja z lobby, klimatyzacja, winda, przechowalnia bagażu, biblioteczka, basen zewnętrzny z leżakami i parasolami, restauracji główna, 2 bary (lobby bar i bar przy basenie), Dodatkowo płatne: pralnia, kantor, mini market.
bezpłatne Wi-Fi w pomieszczeniach ogólnodostępnych i w pokojach.
142 pokoje. Pokój dwuosobowy: ok 18m2 dla max 2 osób dorosłych, łózko podwójne lub dwa pojedyncze, klimatyzacja, telefon, sejf, TV- Sat., mini lodówka, prywatna łazienka (wanna/prysznic, WC, suszarka do włosów, mini kosmetyki, umeblowany balkon. Dostępne również pokoje z widokiem na morze za dodatkową opłatą. Pokój trzyosobowy: ok 20m2 dla max 3 osób dorosłych, łózko podwójne i pojedyncze lub 3 łóżka pojedyncze. Poza tym wyposażone jak pokoje dwuosobowe.
BB – Bed & Breakfast: śniadania (07:00 – 10:00) lub HB – Half Board: śniadania (07:00 – 10:00) i kolacje (19:00 – 21:00) serwowane w postaci bufetu w restauracji głównej. Dodatkowo płatne: wszystkie napoje bezalkoholowe i alkoholowe, wczesne śniadania (na życzenie), restauracja przy basenie (12:00 – 20:30), główny bar (10:00 – 24:00), room service (do 24:00)
muzyka na żywo (w poniedziałki, 20:30 – 23:00)
- Stare Miasto Rodos - Wspaniale zachowane średniowieczne miasto, wpisane na listę UNESCO, pełne zabytków i uroczych uliczek - Pałac Wielkich Mistrzów - Monumentalna twierdza będąca symbolem potęgi zakonu rycerskiego joannitów - Dolina Motyli (Petaloudes) - Malownicza dolina, w której latem gromadzą się tysiące kolorowych motyli - Akropol w Lindos - Imponujące ruiny antycznej świątyni Ateny z panoramicznymi widokami na morze i miasteczko Lindos - Zamek Monolithos - Niezwykle malownicza twierdza na szczycie skały, z której roztaczają się niesamowite widoki - Plaża Tsambika - Piaszczysta plaża z krystalicznie czystą wodą, otoczona wzgórzami - Muzeum Archeologiczne w Rodos - Fascynujące zbiory antycznych artefaktów, mieszczące się w dawnym szpitalu rycerzy - Prasonisi - Unikalne miejsce, gdzie spotykają się dwa morza, idealne dla miłośników windsurfingu - Zamek Kritinia - Ruiny zamku wznoszące się na wzgórzu, z widokiem na morze i wyspy - Źródła Kallithea - Historyczne spa z czasów rzymskich, otoczone pięknymi ogrodami i mozaikami
- Pitaroudia - to tradycyjne, smażone placuszki z ciecierzycy, często z dodatkiem cebuli, pomidorów, mięty i przypraw. Są chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku - Moussaka - klasyczne greckie danie, składające się z warstw bakłażanów, ziemniaków, mięsa mielonego (najczęściej wołowego) i sosu beszamelowego, zapiekane do złocistego koloru - Souvlaki - szaszłyki z mięsa (zwykle wieprzowina, kurczak lub jagnięcina), często podawane z pitą, sałatką i tzatziki (sos z jogurtu, ogórka i czosnku) - Kleftiko - tradycyjne danie mięsne, najczęściej przygotowywane z jagnięciny, pieczonej powoli w glinianym naczyniu z warzywami, ziołami i oliwą z oliwek. Mięso jest niezwykle soczyste i aromatyczne - Fasolada - to gęsta zupa fasolowa, uznawana za jedno z narodowych dań Grecji. Przygotowywana z białej fasoli, warzyw (marchew, seler, pomidory) i oliwy z oliwek - Taramasalata - pasta z ikry dorsza lub karpia, mieszana z chlebem, oliwą z oliwek, sokiem z cytryny i czasami z cebulą. Jest to popularna przekąska, szczególnie podawana z chlebem lub warzywami - Baklava - słodki deser z warstw ciasta filo, przekładany orzechami i polewany syropem miodowym. Jest bardzo słodki, ale niezwykle popularny w całej Grecji - Lokalne owoce morza - Rodos, będące wyspą, oferuje świeże owoce morza. Warto spróbować kalmarów, ośmiornic, krewetek czy świeżo złowionych ryb, podawanych w tradycyjnych tawernach - Mezedes - to różnorodne przystawki, które mogą obejmować oliwki, ser feta, dolmades (liście winogron nadziewane ryżem), saganaki (smażony ser) i wiele innych - Tsatziki - popularny grecki sos na bazie jogurtu, czosnku, ogórka i oliwy z oliwek. Doskonały dodatek do grillowanych mięs lub jako dip do pieczywa Nie zapomnij spróbować także lokalnych win i ouzo, greckiego napoju alkoholowego o smaku anyżowym, który jest często podawany jako aperitif
Do zapłaty na miejscu podatek turystyczny. Od dnia 01.01.2024 r., zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podwyższony podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania. Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Dla obiektów 1- i 2-gwiazdkowych - ok. 1,50 EURO za pokój/noc; 3-gwiazdkowych - ok. 3 EURO za pokój/noc; 4-gwiazdkowych - ok. 7 EURO za pokój/noc; 5-gwiazdkowych - ok. 10 EURO za pokój/noc.
Oferta, której szukasz jest chwilowo niedostępna. Zadzwoń do nas 22 212 05 00 lub zostaw maila, lub numer telefonu, a my przygotujemy najlepszą propozycję na Twoje wakacje.