Hotel Globales Gardenia położony jest bezpośrednio przy piaszczystej plaży Carvajal w Fuengiroli na Costa del Sol, oferując łatwy dostęp do morza oraz pobliskich atrakcji turystycznych. Obiekt dysponuje klimatyzowanymi pokojami z balkonem lub tarasem, wyposażonymi w telewizję satelitarną, telefon oraz sejf . Na terenie hotelu znajdują się dwa baseny, czynne w zależności od sezonu, basen kryty, jacuzzi oraz tarasy słoneczne z leżakami i parasolami . Dla dzieci przygotowano brodzik, oraz plac zabaw. Restauracja serwuje dania kuchni lokalnej i międzynarodowej w formie bufetu, a bar przy basenie oferuje napoje i przekąski. Położenie - Fuengirola (Costa del Sol) - ok. 30 km od Malagi - ok. 20 km od lotniska w Maladze - ok. 10 km od Marbelli O hotelu - 3- gwiazdkowy - 230 pokoi - hotel rodzinny Plaża - piaszczysta - publiczna - łagodne zejście do morza - leżaki i parasole za dodatkową opłatą Sport i rozrywka - basen kryty dostępny tylko zimą, basen odkryty dostępny tylko latem - taras słoneczny do opalania - wieczorne pokazy - jacuzzi - plac zabaw Usługi - Wi-Fi - wypożyczalnia samochodów Dostępne pokoje POKÓJ DWUOSOBOWY - dwa łóżka pojedyncze - balkon - łazienka z wanną lub prysznicem - Wi-Fi - sejf za dodatkową opłatą - klimatyzacja - telewizor POKÓJ JEDNOOSOBOWY - pokój podwójny do jednoosobowego użytku - wyposażony jak pokój dwuosobowy Wyżywienie BB - śniadanie w formie bufetu HB - śniadanie i kolacja w formie bufetu. Napoje do kolacji dodatkowo płatne. FB - śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Napoje do obiadu i kolacji płatne. - restauracja bufetowa - bar - kawiarnia - bar z przekąskami - bar przy basenie Kategoria Nekera - 3 gwiazdki, kategoria lokalna - 3 gwiazdki
Noclegi, wyżywienie zgodnie z rezerwacją, telefoniczną opiekę rezydenta. Dodatkowo w przypadku imprez pakietowych z przelotem, oprócz ww. świadczeń w cenie zawarty jest: przelot, opłata lotniskowa, opłata za wylot z lotniska lokalnego, transfer lotnisko-hotel-lotnisko (chyba, że dana oferta stanowi inaczej), ubezpieczenie dla imprez turystycznych, bezpośrednia opieka polskojęzycznego rezydenta - w sezonie letnim (wakacyjnym): Kreta, Rodos, Turcja (Riwiera), Majorka, Bułgaria, całorocznie: Malta, na pozostałych kierunkach opieka telefoniczna lub przez czat w serwisie moja.nekera.pl. W przypadku imprez turystycznych opartych o przeloty przewóz bagażu może być nieuwzględniony w cenie. Cena uzależniona jest m.in. od przewoźnika oraz terminu wyjazdu, należy ją zweryfikować podczas zakupu. Linie lotnicze, w których bagaż jest w cenie (20 kg bagaż główny oraz bagaż podręczny) - przeloty czarterowe: Enter Air, LOT (dla wylotów na Rodos), Sky Express, Holiday Europe, European Air Charter, Ryan Sun (dla wylotów na Rodos) oraz przeloty rejsowe: Sun Express, Corendon, Pegasus Airlines, Emirates, Fly Dubai, Quatar Airlines, Air France, Austrian Airlines.Przykładowe linie lotnicze, gdzie bagaż jest dodatkowo płatny to: FR (Ryanair), W6 (WizzAir), Easy Jet. Podane godziny serwowania posiłków oraz funkcjonowania poszczególnych elementów infrastruktury hotelowej mogą ulec nieznacznym zmianom, ze względu na sezonowość, siły wyższe i inne okoliczności. Malaga – co zobaczyć? W Maladze warto odwiedzić Zamek Gibralfaro, skąd rozpościera się panoramiczny widok na miasto i wybrzeże. W pobliżu znajdują się Alcazaba – mauretańska twierdza z pięknymi ogrodami oraz Teatro Romano – starożytny teatr z I wieku p.n.e. Miłośnicy sztuki powinni odwiedzić Muzeum Picassa, mieszczące się w renesansowym Palacio de Buenavista, prezentujące ponad 200 dzieł artysty. Spacerując po mieście, warto zajrzeć do Mercado Central de Atarazanas – zabytkowej hali targowej z kolorowymi witrażami, oferującej lokalne produkty i tapas. Na relaks polecamy plażę La Malagueta oraz nadmorską promenadę Muelle Uno z restauracjami i widokiem na port. Malaga – co zjeść? Malaga to raj dla smakoszy. Koniecznie spróbuj espetos de sardinas – grillowanych sardynek na szpadkach, serwowanych w plażowych chiringuitos. W upalne dni orzeźwi gazpacho – chłodnik z pomidorów i warzyw, a także ajoblanco – biała zupa na bazie migdałów i czosnku. Wśród tapas warto skosztować gambas al pil pil – krewetek w pikantnym sosie czosnkowym, oraz croquetas – chrupiących krokietów z różnymi nadzieniami. Na deser dobrą opcją będzie churros z gorącą czekoladą w Casa Aranda. Do posiłku idealnie pasuje tinto de verano – lekkie czerwone wino z lemoniadą i lodem.
09.03.2026 - 13.03.2026 - 5 dni/4 noce
08.03.2026 - 13.03.2026 - 6 dni/5 nocy
04.03.2026 - 10.03.2026 - 7 dni/6 nocy
11.03.2026 - 19.03.2026 - 8 dni/7 nocy