spokojne; do centrum urokliwego Lindos, z restauracjami, barami, możliwością rozrywki ok. 1,5 km. Do Miasta Rodos ok. 55 km, przystanek autobusowy przy hotelu.
żwirowa, bezpośrednio przy hotelu (zalecane obuwie kąpielowe). Leżaki, materace, parasole, ręczniki kąpielowe w cenie. Bar na plaży.
136 pokoi w 2-piętrowym budynku głównym oraz pojedynczych budynkach bocznych. Hol powitalny z recepcją, windy, pomieszczenie do wypoczynku, sala TV, restauracja główna z widokiem na morze, 3 restauracje a la carte (włoska, grecka-międzynarodowa oraz rybna i z owocami morza), bar z tarasem, sklepy, minimarket. Na terenie zewnętrznym znajdują się 2 baseny ze słodka wodą, taras słoneczny oraz bar. Leżaki, materace, parasole słoneczne, ręczniki kąpielowe w cenie. Uwaga: Hotel wyłącznie dla osób dorosłych. Rezerwacja możliwa dla Gości powyżej 16 lat.
Ze śniadaniem, z dwoma lub z trzema posiłkami: śniadanie i kolacja w formie bufetu. Wieczory tematyczne. Lunch serwowany w formie 3-daniowego menu.
kącik internetowy za opłatą. WiFi w pomieszczeniach ogólnodostępnych i w pokojach gratis.
luksusowe, komfortowo wyposażone Pokoje dwuosobowe: klimatyzacja, minibar, sejf, zestaw do parzenia kawy/herbaty, TV sat., telefon, balkon lub taras od strony ogrodu lub basenu. Wanna, prysznic, WC, suszarka, szlafrok. Pokoje dwuosobowe : z bocznym widokiem na morze lub ogród. Pokoje Premium z widokiem na morze: położone na 2 piętrze, z balkonem, wyposażone jak pokoje standard. Pokoje dwuosobowe Seafront z widokiem na morze: wyposażone jak pokoje pokoje standard. Pokoje dwuosobowe Princess z widokiem na morze położone najbliżej plaży. Dodatkowo: kosz owoców i butelka wina w dniu przyjazdu, codziennie kieliszek wina musującego przed kolacją oraz wstęp na basen w Spa, hammam, sauny gratis; poza tym wyposażone jak pokoje pokoje standard. Pokoje dwuosobowe z basenem: basen wspólny dla kilku pokoi, taras, wyposażone jak pokoje dwoosobowe. Junior Suite Seafront: z prywatnym basenem, z widokiem na morze; wyposażone jak pokoje pokoje standard. Junior Suite Princess : z prywatnym basenem, z widokiem na morze, położone najbliżej plaży. Dodatkowo: kosz owoców i butelka wina w dniu przyjazdu, codziennie kieliszek wina musującego przed kolacją oraz wstęp na basen w Spa, hammam, sauny gratis, poza tym wyposażone jak pokoje pokoje standard.
siłownia. Za opłatą Spa "Aqua Senses" (pow. 600 m2): basen kryty z wodą morską, łaźnia parowa, jacuzzi, sauna, masaże, zabiegi kosmetyczne na twarz i ciało, fryzjer.
- Stare Miasto Rodos - Wspaniale zachowane średniowieczne miasto, wpisane na listę UNESCO, pełne zabytków i uroczych uliczek - Pałac Wielkich Mistrzów - Monumentalna twierdza będąca symbolem potęgi zakonu rycerskiego joannitów - Dolina Motyli (Petaloudes) - Malownicza dolina, w której latem gromadzą się tysiące kolorowych motyli - Akropol w Lindos - Imponujące ruiny antycznej świątyni Ateny z panoramicznymi widokami na morze i miasteczko Lindos - Zamek Monolithos - Niezwykle malownicza twierdza na szczycie skały, z której roztaczają się niesamowite widoki - Plaża Tsambika - Piaszczysta plaża z krystalicznie czystą wodą, otoczona wzgórzami - Muzeum Archeologiczne w Rodos - Fascynujące zbiory antycznych artefaktów, mieszczące się w dawnym szpitalu rycerzy - Prasonisi - Unikalne miejsce, gdzie spotykają się dwa morza, idealne dla miłośników windsurfingu - Zamek Kritinia - Ruiny zamku wznoszące się na wzgórzu, z widokiem na morze i wyspy - Źródła Kallithea - Historyczne spa z czasów rzymskich, otoczone pięknymi ogrodami i mozaikami
- Pitaroudia - to tradycyjne, smażone placuszki z ciecierzycy, często z dodatkiem cebuli, pomidorów, mięty i przypraw. Są chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku - Moussaka - klasyczne greckie danie, składające się z warstw bakłażanów, ziemniaków, mięsa mielonego (najczęściej wołowego) i sosu beszamelowego, zapiekane do złocistego koloru - Souvlaki - szaszłyki z mięsa (zwykle wieprzowina, kurczak lub jagnięcina), często podawane z pitą, sałatką i tzatziki (sos z jogurtu, ogórka i czosnku) - Kleftiko - tradycyjne danie mięsne, najczęściej przygotowywane z jagnięciny, pieczonej powoli w glinianym naczyniu z warzywami, ziołami i oliwą z oliwek. Mięso jest niezwykle soczyste i aromatyczne - Fasolada - to gęsta zupa fasolowa, uznawana za jedno z narodowych dań Grecji. Przygotowywana z białej fasoli, warzyw (marchew, seler, pomidory) i oliwy z oliwek - Taramasalata - pasta z ikry dorsza lub karpia, mieszana z chlebem, oliwą z oliwek, sokiem z cytryny i czasami z cebulą. Jest to popularna przekąska, szczególnie podawana z chlebem lub warzywami - Baklava - słodki deser z warstw ciasta filo, przekładany orzechami i polewany syropem miodowym. Jest bardzo słodki, ale niezwykle popularny w całej Grecji - Lokalne owoce morza - Rodos, będące wyspą, oferuje świeże owoce morza. Warto spróbować kalmarów, ośmiornic, krewetek czy świeżo złowionych ryb, podawanych w tradycyjnych tawernach - Mezedes - to różnorodne przystawki, które mogą obejmować oliwki, ser feta, dolmades (liście winogron nadziewane ryżem), saganaki (smażony ser) i wiele innych - Tsatziki - popularny grecki sos na bazie jogurtu, czosnku, ogórka i oliwy z oliwek. Doskonały dodatek do grillowanych mięs lub jako dip do pieczywa Nie zapomnij spróbować także lokalnych win i ouzo, greckiego napoju alkoholowego o smaku anyżowym, który jest często podawany jako aperitif
Do zapłaty na miejscu podatek turystyczny. Od dnia 01.01.2024 r., zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podwyższony podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania. Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Dla obiektów 1- i 2-gwiazdkowych - ok. 1,50 EURO za pokój/noc; 3-gwiazdkowych - ok. 3 EURO za pokój/noc; 4-gwiazdkowych - ok. 7 EURO za pokój/noc; 5-gwiazdkowych - ok. 10 EURO za pokój/noc.
18.10.2024 - 22.10.2024 - 4 dni
18.10.2024 - 23.10.2024 - 5 dni
09.10.2024 - 15.10.2024 - 6 dni
09.10.2024 - 16.10.2024 - 7 dni